CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Σχετικά με το Quilling... και μερικά ευχαριστώ!!!

Γεια σας... Εύχομαι να είχατε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!!! Ο λόγος αυτής της ανάρτησης μου είναι διπλός... 1ον γιατί ανοίγοντας τον υπολογιστή μετά από μία γεμάτη μέρα είχα τη χαρά να δω ότι έχετε ξεπεράσει τους 100 και 2ον είπα να αναφερθώ εκτενέστερα (όσο μπορώ δηλαδή) στην τεχνική του quilling, η οποία άρεσε σε πολλούς, δημιούργησε απορίες και την οποία ψάχνω κι εγώ ακόμα!!!!!

Ας ξεκινήσω λοιπόν με το πρώτο...
100 +2 για την ακρίβεια μέσα σε λίγο λιγότερο από 2 μήνες!!! Ειλικρινά δεν ξέρω πως τα κατάφερα αλλά χαίρομαι πολύ γι'αυτό!! Ευχαριστώ που με εμπιστευτήκατε και με ακολουθήσατε και για τις εμπνεύσεις που μου δίνεται και για τα σχόλια που αφήνετε, αλλά και για τη γρήγορη ματιά που μπορεί να ρίχνετε!!! Η διαδικασία για δωράκι ξέρετε ότι ήδη αρχίσει, πριν ακόμα σας εκατοστήσω, και η κλήρωση θα γίνει κάπου μέσα στην Τετάρτη! Όποιος λοιπόν δεν έχει αφήσει σχόλιο προλαβαίνει να το κάνει μέχρι και την Τρίτη τα μεσάνυχτα στη σχετική ανάρτηση!
Τέλος, για να κλείσω με αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τα ιστολόγια που αφιέρωσαν λίγο χώρο, λίγες γραμμές, ή ακόμα και λίγες λέξεις για αυτό το πρώτο μου giveaway... Για μένα σημαίνει εμπιστοσύνη και μου δίνει χαρά! Σας ευχαριστώ λοιπόν φίλες μου!!!!

Και τώρα σχετικά με το Quilling...

Στην πρώτη μου καρτούλα με αυτή την τεχνική είχα αρκετά σχόλια με ερωτήσεις ως προς το τι είναι αλλά και ως προς τα χαρτιά και που μπορείτε να τα βρείτε! Στα σχόλια απάντησα σε όλες, αλλά μια και υπάρχει η περίπτωση να μην τα έχετε δει αλλά και μιας και το έψαξα πλέον το θέμα (να δημιουργώ με τεχνική πια), μπορώ να σας ενημερώσω πιο αναλυτικά!
Καταρχάς, "Το quilling είναι η τεχνική του να φτιάχνεις πολύ όμορφα σχήματα και σχέδια από λεπτές λωρίδες χαρτιού. Με τις άκρες των δαχτύλων σου μπορείς να τυλίξεις μια λωρίδα χαρτί γύρω από ένα ειδικό εργαλείο που μοιάζει με βελόνα και να φτιάξεις από αυτό καρδιές, λουλούδια και ότι άλλο σχήμα μπορεί να βάλει ο νούς σου. Στη συνέχεια μπορείς να συνδυάσεις όλα αυτά τα σχήματα και να τα κολλήσεις με κόλλα σε κάποιο μονόχρωμο φόντο. Εννοείται οτι εφόσον μιλάμε για μια τεχνική που γίνεται με χαρτί η ποικιλία σε χρώματα και είδη χαρτιού είναι απεριόριστη... 
Η τεχνική αυτή είναι πολύ παλιά και βρίσκουμε ίχνη της στην Ευρώπη στα τέλη του 16ου - αρχές 17ου αιώνα, όταν οι Ευρωπαίοι κληρικοί χρησιμοποιούσαν τις πένες τους με το φτερό για να τυλίγουν χαρτί σε διάφορα σχέδια. Από εκεί πήρε και το όνομά της η τεχνική (quill= πένα με φτερό). Μάλιστα στο λεξικό μου που έψαξα quill σημαίνει και τυλίγω σε σχήμα κυλινδρικών πτυχών. Ο λόγος που αυτή η τεχνική άρχισε να χρησιμοποιείται τόσο ήταν οτι τα σχέδια που έφτιαχναν όσοι καταπιάνονταν με αυτή έμοιαζαν πολύ με τα διακοσμητικά μοτίβα από πολύτιμα μέταλλα που ήταν επίσης της μόδας εκείνη την εποχή, αλλά ήταν πολύ ακριβά. Το χαρτί ήταν μια εύκολη και φτηνή λύση.
Η τεχνική αυτή απογειώθηκε τον 19ο αιώνα όταν γυναίκες σε Ευρώπη και Αμερική άρχισαν να ενσωματώνουν την τεχνική αυτή στα εργόχειρά τους και άρχισαν να χρησιμοποιούν πολύ και το χαρτί στις χειροτεχνίες τους.
Σήμερα το quilling έχει πολλούς φίλους και βρίσκει εφαρμογή σε κάρτες, κάδρα, διακοσμητικά για το σπίτι κτλ..." 
Ακόμη και κοσμήματα έχω να προσθέσω...
http://appelquilling.blogspot.com/


"Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι: χαρτί μέτριου βάρους (περίπου σαν το φωτοτυπικό) για να μπορεί να ρολάρει και να μένει και στη θέση του, την ειδική βελόνα που φαντάζομαι οτι δεν θα τη βρείς στην Ελλάδα, ένα μικρό ψαλίδι με λεπτή μύτη, κόλλα, τσιμπιδάκι χειροτεχνίας και από εκεί και πέρα ό,τι χαρτί θέλεις να χρησιμοποιήσεις ανάλογα με το project σαν φόντο." Πηγή: ftiaxto.gr

 Τα χαρτιά στην Ελλάδα είναι δύσκολο να τα βρείτε μιας και το χόμπυ δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο, όπως είναι στο εξωτερικό! Παρ' όλα αυτά χαρτιά και τα βασικά εργαλεία βρήκα στα εξής ελληνικά καταστήματα:  *pacocenter.gr και το
*scrapbooking.gr
Φυσικά η ποικιλία είναι πολύ μεγαλύτερη στο εξωτερικό με καταστήματα όπως το: * e-bay  ή το
Βέβαια για όσους δε θέλουν να ξοδέψουν χρήματα υπάρχει και η λύση του να το φτιάξουν μόνοι τους με χαρτί σα το φωτοτυπικό ή και λεπτότερο σε πάχος, κοπίδι και πολύ υπομονή!!!!
Και το πιο κατοτοπιστικό βιντεάκι που βρήκα στο youtube για κάθε αρχάριο είναι το παρακάτω! Βέβαια, να σας θυμίσω ότι εγώ στις καρτούλες μου είχα μόνο τα χαρτιά στην κατοχή μου και άρα αν υπάρχει θέληση όλα γίνονται!!!
Και λίγη έμπνευση για να μπείτε στον πειρασμό να δοκιμάσετε κι εσείς!!!!




http://sewcando.blogspot.com/
http://allthingspaper-annmartin.blogspot.com/
Ελπίζω να σας κατατόπισα και να μη σας κούρασα... Για τυχόν απορίες μη διστάσετε να με ρωτήσετε και φυσικά περιμένω να δοκιμάσετε κι εσείς! Πιστέψτε με δεν είναι δύσκολο!!! 
Σας εύχομαι μία καλή και δημιουργική εβδομάδα! Φιλιά!

25 σχόλια:

Ειρηνη Σ είπε...

να 1000σεις τους φιλους

η τεχνικη αυτη ειναι πολυ ομορφη
αντε τι μου κανεις θα με βαλεις να φτιαχνω αυριο με τον Νικολακι λαγουδακια και αυγουλακια
οσο για την βελονα μπορεις να κανεις δουλεια και με ενα καλαμακι για σουβλακια αρκει να συγκρατησεις λιγο το χαρτι στην αρχη
να εισαι καλα που μου θυμησες το quilling

Irini είπε...

wow amazing job!
I love all the photos of all the different ways quilling can be applied!
Thank you for sharing!

Marie είπε...

Σχετικά απλή τεχνική κι όμως με καταπληκτικά αποτελέσματα! Ευχαριστουμε πολύ, να έχεις μια πολύ καλή εβδομάδα λΕλένη μου!!!

Magdalene B. είπε...

ουαου!μπορείς να φτιάξεις υπέροχα πράματα με αυτη τη τεχνική!Συγχαρητήρια για τους αναγνώστες!Ελένη, θα μπορούσες να μου πεις και μενα, τι ειναι το giveaway, και πως γίνεται η διαδικασία για δωράκι?γιατί και εγω 2 βδομάδες το έχω το ιστολόγιο, και κάποια πράματα ακόμη δεν τα καταλαβαίνω απόλυτα!

EVAGELIA VRETTOU είπε...

χεχεχε...103 βλέπω...αυξάνονται με μανιώδη ρυθμό!!! αφού μας εθίζεις συνέχεια σε καινούργια πράγματα! φιλιά

λΕλένη είπε...

Ειρήνη Σ, ευχαριστώ! Αυτό με το καλαμάκι το έχω σκεφτεί σύντομα θα δείτε τι εννοώ! Περιμένω να δω τα λουλουδάκια που κάνατε με το Νικολάκι!!!

Irini, love to share!

Marie, πραγματικά είναι απλή, χρειάζεται μόνο λίγη υπομονή!

Magdalene, ευχαριστώ! Σου έχω στείλει λεπτομέρειες ήδη! Φιλιά!

EVAGELIA, 104!!! Πραγματικά δεν ξέρω, τι να πω, μου φαίνεται πολύ περίεργο! Αν σας εθίζω τότε ίσως υπάρχει εξήγηση! Χαχα! Λίγο από όλα και όπου κολλήσουμε! Φιλιά!

Unknown είπε...

Καλά αστειεύεσαι???????? τι φανταστικές φωτό είναι αυτές? Ειδικά η τελευταία μου έκλεψε την καρδιά!!! Το quiling το ξέρω (τυχαίνει να έχω και μερικά χαρτιά στο κατασκευοντούλαπό μου) αλλά ακόμα δεν έχω ασχοληθεί ενεργά μαζί του!!! Με αυτές τις ομορφιές όμως που μας δείχνεις με βάζεις πράγματι στον πειρασμό αλλά και μου γρατζουνάς τον εγκέφαλο για δημιουργικούς πειραματισμούς (!!!!!! χα χα χα χα δεν πίνω ληγμένα κι ας φαίνεται το αντίθετο!!! χα χα χα)

Σε φιλώ

Ειρήνη είπε...

λΕλενάκι μπράβο για την ανάρτηση αυτή!
Πρώτον συγχαρητήρια για τους αναγνώστες σου!
Μα είσαι μια γλυκιά χρυσοχέρα,πώς να μην έχεις τόοοοοσους αναγνώστες;;;
Μπράβο και για τις κατατοπιστικές πληροφορίες και τις υπέροχες εικόνες!!
Φιλιά!

Χαρά Θεοδωρίτση είπε...

Ελένη μου σου εύχομαι αμέτρητους αναγνώστες!!!
Πάντα δημιουργική!
Πανέμορφη τεχνική και πάνω που είπα να ακολουθήσω την προτροπή σου και να αρχίσω με την πεταλούδα (θάθελες;;;χαχαχα τρελλλή είμαι;) είδα τον πολυέλαιο και έπαθα...πόσο ταιριάζει στην Αντουανέττα που μου κόλλησαν!!!Δεν νομίζεις;
Αυτόν θα τον προσπαθήσω, φιλάκιααααα

el.mar είπε...

Γειά σου λΕλενάκι μου!!!!!
Να του χιλιάσεις βρε!Εντυπωσιάστηκα με τα σχέδια κ τα χρώματα...αχ τι μας κάνεις!!!
Φιλάκια!!!!!

ArtemisG είπε...

Συγχαρητήρια, να του χιλιάσεις! Υπέροχο το άρθρο σου πιο πάνω.

Νίκη είπε...

Ελενάκι μου γλυκό ευχομαι να γίνουμε.. αμέτρητοι και πάντα να θαυμάζουμε αυτά που φτιάχνουν τα χεράκια σου!
Μεταξύ μας, δεν πιστευω εμένα να με μετράς για...2 τώρα τελευταία που πήρα λιγάκι... μια παραμένω ε;

Η νέα σου αγάπη φτιάχνει αριστουργήματα, αναμένουμε τη δημιουργική συνέχεια...

neraiditsa είπε...

Ελενάκι μου δεν είναι να απορείς το αξίζεις 1000 στα 100!!! οι αναρτήσεις σου με τον καιρό γίνονται όλο και καλύτερες με αποκορύφωμα το σημερινό σου αφιέρωμα μπράβο εύχομαι οι αναγνώστες σου να 10πλασιαστούν χεχε φιλάκια πολλά!!!

apinkdreamer είπε...

να τους χιλιασεις ελενη μου! μπορεις φυσικα να λαβεις μερος στο ταξιδ. ημερολογιο! στειλε μου τα στοιχεια σου στο eltsamp@windowslive.com και σε βαζω στη λιστα με τους...ταξιδιωτες!!!!!

λΕλένη είπε...

Μαρία μου, το κατασκευοντούλαπό σου είναι μάλλον μαγικό!! Έχει τα πάντα μέσα!!! Και δεν έχει χρησιμοποιήσει τίποτα ακόμα;;; Ληγμένα πίνεις;;; Χαχαχαχα!!! Περιμένω να δω τις ιδέες σου!! Φιλιά!!

Ρηνάκι μου, ευχαριστώ! :)

ΧΑΡΑ, δυναμική επιστροφή βλέπω!!! Με έκανες και γέλασα! :) Όντως ταιριάζει με την Αντουανέτα! Χαχα! Άντε να σε δω λοιπόν!!

el.mar, είναι να μην εντυπωσιάζεσαι;; Ώρες έκανα να ετοιμάσω την ανάρτηση! Δεν μπορούσα να διαλέξω!!

Diana, σ' ευχαριστώ πολύ!

Νίκη μου, αν κατάλαβα καλά.... Θα στα γράψω αλλού!! Όχι μία σε μετράω! Μην αγχώνεσαι! :) Σε ευχαριστώ για το καθημερινό παρόν σου και τα καλά σου λόγια! Φιλιά!

neraiditsa, αν δεκαπλασιαστούν θα αγχωθώ!! Χαχα! Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και χαίρομαι που σου άρεσε το αφιέρωμα!

apinkdreamer, έχεις mail!!! Ευχαριστώ!!! Φιλιά!

olga είπε...

σε ευχαριστούμε πάρα πολύ ενδιαφέρον η ανάρτηση σου!! συγχαρητήρια και για το blog σου!

Νίκη είπε...

Χα ,χα ,Ελένη μου όχι δεν είναι αυτό που φαντάστηκες, όχι. Είπα να κάνω ένα αστειάκι που πάχυνα τώρα τελευταία...Όχι πως δε θα το ήθελα, βέβαια, αλλά οι αντοχές πέφτουν και άσε που ο άλλος ενδιαφερόμενος δεν πείθεται με τίποτα!

λΕλένη είπε...

olga, χαίρομαι πραγματικά που σε ενδιέφερε το θέμα!! Σε ευχαριστώ!

Νίκη, χαχαχαχα! Μα πες μου το δικό σου μυαλό που θα πήγαινε!! Στο καλό βεβαίως βεβαίως!!! Χαχα!

foufoula89 είπε...

ΝΑ ΤΟΥς...1000 ...ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΑ ....ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

NANTIA είπε...

Μου φαίνεται τόσο περίπλοκη αυτή η τεχνική, μάλλον δεν είναι ε;;
Κουκλίτσα μου να χιλιάσεις τους αναγνώστες σου και πάντα να έχεις διάθεση για δημιουργία και για να μοιράζεσαι μαζί μας ό,τι κάνεις!
Α, τα πολυ-εθιστικά σου δημιουργήματα...σκέτη γλύκα!!!
Φιλιά!

LL είπε...

Να τους χιλιάσεις του αναγνώστες σου!!!!!
Όσο για τις εικόνες σου... τρέλα!!!!!! Νομίζω θέλει πολύ υπομονή η τεχνική αυτή!!!! Υπέροχα!!!
Φιλιάααα

λΕλένη είπε...

foufoula, ευχαριστώ!!! Με τόσες ερωτήσεις έπρεπε να την κάνω!

ΝΑΝΤΙΑ, δεν είναι περίπλοκη, υπομονή ίσως θέλει! Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!! Φιλιά!

LiViLaVi, welcome back! Ευχαριστώ!!! Φιλιά!!!

Σιροπιαστό Μπρόκολο είπε...

πολυ ωραίο post!!! διάβασα κάπου (που δεν θυμάμαι) ότι αντί για την ειδική βελόνα (που δεν τιν βρίσκεις στην ελλάδα εύκολα) μπορείς να πάρεις μία οδοντογλυφίδα να κόψεις την μύτουλα της στα δύο και θα έχεις το ίδιο αποτέλεσμα΄.

Unknown είπε...

Καλησπέρα!!!

(ναι μόνο για αυτό πέρασα^^)
Φιλάκια!

λΕλένη είπε...

Σιροπιαστό Μπρόκολο, το έχω δει και εγώ αυτό και σκέφτομαι να το εξελίξω! Θα σας ενημερώσω! Όπως και να έχει σε ευχαριστώ!!!!!

Chris, μόλις σχόλασα και μου έφτιαξες τη διάθεση!!!!! :)

Δημοσίευση σχολίου

Χαίρομαι τόσο να διαβάζω τη γνώμη σας...