CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Μαριονέτα σε καμβά!

Πριν λίγα χρόνια οι γονείς μου μου είχαν φέρει μια υπέροχη μαριονέτα από την Πράγα! Τη θαάμασα, την ξαναθαύμασα, προσπάθησα να μάθω να τη χειρίζομαι και τελικά την έβαλα σε ένα ράφι και έμεινε εκεί να σκονίζεται και να αναζητάει το θαυμασμό που της αξίζει αλλά μάταια.... Πριν λίγες μέρες αποφάσισα να μην την αφήσω έτσι άλλο και να την εκμεταλλευτώ ώστε να πάρει μία περίοπτη θέση έτσι δημιούργησα αυτό τον "πίνακα"! Και το καλύτερο είναι ότι η μαριονέτα μπορεί να αφαιρεθεί ανά πάσα στιγμή χωρίς να έχει πάθει τίποτα!

Αρχικά έβαψα τον καμβά μου με ακρυλικά χρώματα, συνδιάζοντας αρκετό άσπρο, κόκκινο και λίγο μπλε και δημιουργόντας αυτό το ρόζ αποτέλεσμα.

Ήθελα όμως να μην καταστρέψω τη μαριονέτα κολλώντας τη πάνω στον καμβά, αλλά και σε περίπτωση που αποφάσιζα να τη χρησιμοποιήσω αργότερα να μπορώ να την αφαιρέσω από τον καμβά. Έτσι έκανα μία μικρή τρύπα στον καμβά μου στο σημείο που υπολόγισα ότι θα βρίσκεται το σώμα της κούκλας.
Έκανα την τρύπα με ψαλιδάκι και πέρασα από εκεί ένα κομμάτι μιχίνα και θα έδενα με αυτή στο πίσω μέρος του καμβά τη μαριονέτα, όπως ήταν δεμένες οι κούκλες του εμπορίου. Πέρασα 2 κομμάτια μιχίνα για να είμαι σίγουρη για τη σταθερότητα της μαριονέτας, άλλωστε το ξύλο που έχει τις κλωστές θα στερεονόταν πάνω στο ξύλο του καμβά. Όταν έδεσα τις μιχίνες σε κόμπο έβαλα και λίγη σιλικόνη για να τα σταθεροποιήσει και να μην υπάρχει περίπτωση να λύσουν.
Το κάδρο ήταν σχεδόν έτοιμο, μου έμενε να καλύψω κάπως το μεγάλο κενό που είχα αφήσει στα αριστερά.
Έφτιαξα κάποια λουλουδάκια με οργάντζα σύμφωνα με το πρώτο βίντεο της ανάρτησης της Ανεράιδας εδώ.

Και να το κρεμασμένο....

4 σχόλια:

el.mar είπε...

Γειά σου κουκλίτσα!Όμορφες δημιουργίες βλέπω κ καθώς περνούσα είπα να μείνω...έχουμε κ αρκετά κοινά...εκτός απο ίδιο όνομα κ ζώδιο...μ'αρέσουν οι χειροτεχνίες,τα φιογκάκια, οι κορδελίτσες κ λατρεύω τα μικρά πλασματάκια!!!!!!!!!!!
Φιλάκια πολλά!!!!!!!!!!

Ελευθερία είπε...

πολύ όμορφο και γλυκό το καδράκι σου!!!
καλή αρχή και καλως ήρθες στην scrapbooko blogoγειτονιά!!!!

λΕλένη είπε...

el.mar, Σ' ευχαριστώ πολύ, την ιδια τρέλα και εσύ ε;

Ελευθερία, καλώς σας βρήκα! Σ 'ευχαριστώ! Θέλω ιδιαίτερα όμως!!!

el.mar είπε...

Το ΄χει το ζώδιό μας φαίνεται!!!!!!!!!!!!!!!!

Δημοσίευση σχολίου

Χαίρομαι τόσο να διαβάζω τη γνώμη σας...